You must sign in Log In

New student? Register here

An important facility for 10th class students preparing for short questions english 10th class chapter 12 of BISE. Get hundreds of questions to prepare and get better marks in 10th english
Generic placeholder image

0

Our database contains a total of 0 questions for english Short Questions. You’ll prepare using this huge databank.

Question: 1
Which areas are most affected by incessant growth in population?
Answer: 1
1-8
Developing countries are most affected by incessant growth in population.
Question: 2
Why are developing countries going to suffer more due to over population?
Answer: 2
2-8
The resources of developing countries are consumed by its population. Over population hinders its way to progress, so the developing countries are going to face serious problems in this regard.
Question: 3
What is the major cause of food shortages and malnutrition?
Answer: 3
3-8
The major cause of food shortage and malnutrition is the severe increasing in population growth.
Question: 4
How are water resources under great stress?
Answer: 4
4-8
Water resources are under great stress as over populated cities, states and countries require and with draw more water from rivers, lakes every year.
Question: 5
What is the effect of depletion of fossil energy?
Answer: 5
5-8
As an effect of depletion of fossil energy, cost of fuel will increase every where.
Question: 6
What is the limitation of improved technology?
Answer: 6
6-8
improved technology cannot produce the unlimited vital natural resources that are the raw materials for sustained agricultural production.
Question: 7
How can sufficient food supply be made possible for the future generation.
Answer: 7
7-8
Strategies for the nature must be based on the top on the conservation and careful management of land, water, energy and biological resources needed for food production.
Question: 8
What strategies should be adopted for safe future?
Answer: 8
8-8
We should implement effective strategies to conserve and manage all types of sources. We should also control over population and biological resources.