Bonus Turnover Terbesar

Daftar303

Link302

Daftar Situs Slot

Bonus Referral Poker

LuckyNeko303

Playland303

Bursa777

Sinar88

138Cash

Auroratoto

Gacor88

Deluxe111

Interwin

Situs Slot Resmi

Hello From Hony

You must sign in Login/Signup

New student? Register here

An important facility for 10th class students preparing for short questions physics 10th class chapter 8 of BISE. Get hundreds of questions to prepare and get better marks in 10th physics
Generic placeholder image

0

Our database contains a total of 0 questions for physics Short Questions. You’ll prepare using this huge databank.

Question: 1
Write two advantages of optical fibers.
Answer: 1
1-18
1. Its error states is very low
2. there is no noise and distortion in fiber optics.
Question: 2
Difference between the primary memory and secondary memory.
Answer: 2
2-18
Primary memory: i. It has direct access to processor.
2. It has low capacity
3. It has very fast access.
Question: 3
What is differentiate between data and information.
Answer: 3
3-18
Data: data are facts and figures that are used by programs to produce useful information .It may be nt he form of text, graphic or figure that can be recorded and that have specific meaning.
Question: 4
What is flash drive.
Answer: 4
4-18
It is electronic device that consist of data storage ICs. A flash drive is a small storage device that can be used to transfer files from one computer to another.
Question: 5
Define secondary storage devices.
Answer: 5
5-18
The Data store devices are generally secondary memory of the computer. It is used to store date permanently in the computer.
Question: 6
What is floppy disk.
Answer: 6
6-18
Floppy disk is made up of flexible plastic wager packed in plastic case. It is coated with magnetic oxides. It can store data from 1 to 3 MB.
Question: 7
Difference between hardware and software.
Answer: 7
7-18
Hard ware: 1. All touchable part of computer are called hardware.
2. Includes CPU, monitor, keyboard, Mouse etc.
Question: 8
Difference between RAM and ROM memories.
Answer: 8
8-18
RAM: it is based electronics and consits of integrated circuits is random access memory . It vanishes when the computer is switched off.It is a temporary memory.
Question: 9
Write two disadvantages of optical fibers.
Answer: 9
9-18
1. Fiver optics is difficult to install
2. It is quite expensive
Question: 10
What do you mean by Information communication technology.
Answer: 10
10-18
Information and communication technology are the scientific methods and means to store, process and transmit vast amount of information is seconds with help of electronic equipments.
Question: 11
Define information?
Answer: 11
11-18
In computer terminology, processed data is called information . Computer processes the data and converts it into useful information.
Question: 12
Define telecommunication?
Answer: 12
12-18
The Method that is used to communicate information to far of places instantly is called telecommunication.
Question: 13
What is super computer?
Answer: 13
13-18
The most powerful and swift computer which can send information in one thousand billionth part of a second is called supercomputer. It contains many processors.
Question: 14
On which network system of cell phone consists of.
Answer: 14
14-18
i. Cell ii. Base stations iii. Mobile switching centre.
Question: 15
What is operating system Give its example.
Answer: 15
15-18
The operating system is a software that manages our computer and the device connected to it.
Example: i. Windows ii. Linux
Question: 16
What is the impact of ICT in education.
Answer: 16
16-18
ICT brought a resolution in the field of education and research. We can get easy approach to modern to modern and fresh knowledge through ICT.
Question: 17
Why CD is also called read ony memory.
Answer: 17
17-18
Data stored on CD can only by read but cannot be erases.Therefore, CD memory is called read only memory.
Question: 18
What is E-commerce.
Answer: 18
18-18
E-commerce is the way of doing business on the web. We can order our favorite book or any other item on line. for instance, amazon.com has selling books, music and video successfully for years.